Szakmai nap beszámoló

Szakmai nap beszámoló

2022. június

 

A már hagyományossá vált Ramasoft Szakmai Nap idén is megrendezésre került 2022.május 26-án.

Rendezvényünk idei helyszínéül a Párisi Udvar Hotel Budapest szolgált, ahol nagy örömünkre az online meetingeken kívül újra személyesen találkozhattunk Ügyfeleinkkel.  A félnapos rendezvény kiemelt célja a bázeli tőkekövetelmény számítással és felügyeleti jelentéskészítéssel kapcsolatos legújabb fejlemények bemutatása volt. Ennek keretében áttekintettük a tárgykörben érintett Ramasoft által fejlesztett (Varitron, Creditron) és forgalmazott rendszerek legújabb fejlesztéseit is.

A résztvevőknek lehetőségük volt jegyzetelni az előadások során. Környezetvédelmi szempontok miatt az elhangzott előadásokat online jutattuk el a résztvevőkhöz. A program reggel 9 óra után vette kezdetét. A szakmai rész után egy könnyed ebédre invitáltuk vendégeinket a Párisi Udvar Hotel exkluzív Passage Café & Brasserie éttermébe.

 

Az első előadásban Dr. Radnai Márton vezérigazgató bemutatta azokat a változásokat, amelyek a tőkeszámításban és jelentéskészítésben középtávon várhatók. A nyitó előadást egy kávészünet követte, mely után Bősz Péter folytatta az előadást. A bemutató alatt a hitelkockázati stressz tesztelés volt a téma, különös tekintettel a klímaváltozási szcenárióra.

 

Ezt követően Gáspár Dorottya a Ramasoft saját fejlesztésű Creditron rendszer HITREG moduljáról beszélt. Az előadás során többek között a bevezetési tapasztalatokról volt szó. A tartalmas előadások sorát Volf Fanni követte, aki a banki XBRL jelentéskészítési tapasztalatokat, leggyakoribb problémákat és megoldásokat mutatta be. A rendezvény szakami részét Keményfi Imre zárta a tőzsdei vállalatok ESEF jelentéskészítésének első tapasztalataival. Az egyhangúság elkerülése érdekében, az előadások között interaktív „játékkal” felmértük a résztvevők véleményét az adott témával kapcsolatban. A szakmai bemutatók során számos új lehetőséget szemléltettük, melyek a bankok és pénzügyi vállalatok hatékony működését szolgálják.

 

 

Köszönjük minden résztvevő megtisztelő jelenlétét, bízunk benne, hogy hasznosnak találták a Ramasoft Szakmai Napot és a jövőben is viszontláthatjuk őket hasonló rendezvényeinken!