Hírek

Új Regnology ESEF ügyfél: ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.

2024. május

Örömmel üdvözöljük az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-t, mint új Regnology ESEF szolgáltatásunk használóját. Ez az együttműködés erősíti elkötelezettségünket a pénzügyi jelentéskészítés innovációja felé.

Bővebben

Gratulálunk a nyertesnek!

2024. április
 
 
 Az Műegyetemi Állásbörzés nyereményjátékunk nyereményét 2024.04.08-án adtuk át a nyertesnek.
 
Az Apple AirPods 2-t Dr. Radnai Márton adta át személyesen a RAMASOFT irodájában.
 
Ezúton is gratulálunk a nyertesnek!
 
 
Bővebben

Új ügyfeleink

2024. február

Örömmel jelentjük be, hogy az Invoke ESEF szolgáltatásunkat már az AKKO Invest Nyrt., Amixa Holding Nyrt., MBH Bank Nyrt. és a Magyar Export-Import Bank Zrt. is igénybe veszi. Emellett részt veszünk a Budapesti Értéktőzsde Nyrt. ESEF alapú egyedi jelentésének elkészítésében, ami tovább erősíti szerepünket és szakértelmünket a pénzügyi jelentéskészítés terén.

Bővebben

Bemutatjuk a Taxatront, az eÁFA szoftvert

2024. február
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2024 első napján élesítette az elektronikus áfarendszert (eÁFA), amely az áfabevallásokkal kapcsolatos adókötelezettség elektronikus és pontos teljesítését támogatja. Az Andersen és a Ramasoft közös fejlesztése, a januárban piacra dobott taxatron.hu az eÁFA bevallás elkészítésére és gép-gép (M2M) kapcsolaton keresztül történő benyújtására ad megbízható megoldást.
 
A választás lehetősége
Az adóhatóság január 1-től, az eÁFA-rendszer bevezetésével gyakorlatilag egymással versengő bevallási opciók választását tette lehetővé az adózók számára. A cégek ugyanis innentől fogva – várhatóan átmeneti jelleggel – háromféleképpen adhatják be áfabevallásukat:
 
  1. az eddig megszokott módon, az ÁNYK (Általános Nyomtatványkitöltő) használatával,
  2. az adóhatóság által elkészített kiajánlás webes felületen történő elfogadásával, vagy
  3. gép-gép (M2M) kapcsolaton keresztül (a vállalatirányítási rendszerek és a NAV rendszerének összekötésével).
 
Az Andersen és a Ramasoft közös fejlesztése, a Taxatron ez utóbbi opcióhoz ad megoldást.
 
Gyorsabb és részletesebb adatszolgáltatás
A magyar adórendszer digitalizációjának üteme és a fejlesztések iránya azt vetíti előre, hogy a cégeknek a jövőben gyorsabb és jóval részletesebb, tételes adatszolgáltatást kell teljesíteniük a NAV felé. Ez a hagyományos módszerekkel és technikai megoldásokkal nem feltétlen megoldható feladat, ugyanis a nagyobb cégek által használt vállalatirányítási rendszerek (ERP) nincsenek felkészítve az adóhatóság által támasztott adatigényre mind részletezettségüket, mind a struktúrájukat tekintve. Ehhez tehát vagy drága rendszerfejlesztésre van szükség, vagy egy, az ERP-hez illeszthető célszoftvert kell beiktatni, amely támogatja a bevallások elkészítését, kapcsolatot létesít az adóhatóság rendszerével és menedzseli a kommunikációt.
 
A Taxatron egy olyan rendszer, amely eleget tesz ezeknek az igényeknek.
 
Rövidebb bevallási idő
A gép-gép (M2M) kapcsolaton keresztül történő bevallás elsősorban azoknak a közép- és nagyvállalatoknak jelent már rövidtávon is különösen előnyös megoldást, amelyeknél az áfabevallás összeállítása és benyújtása körülményes folyamat. Számukra a rendszer bevezetése már az első naptól költségmegtakarítást jelent, hiszen lerövidíti a bevallás elkészítésével töltött időt.
 
A Taxatron ezt a megtakarítási lehetőséget segít kiaknázni.
 
eÁFA bevallás, kisebb kockázat
A tételes nyilvántartások előzetes ellenőrzése révén korán, még a bevallás leadása előtt kiszűrhetőek olyan hibák, amelyekre eddig csak utólagos adóellenőrzéskor derült fény, nem egyszer ekkor már bírságfizetést eredményezve.
 
A Taxatron segítségével csökkenthető az adóellenőrzések és a bírságfizetés kockázata.
 
Még több érv a Taxatron mellett
  • A szoftverbe épített validációkkal jelentősen csökkenthető az ellenőrzési kockázat, az előkészített analitikát pedig már nem kérheti be újra a NAV.
  • Nem kell többet bajlódni az úgynevezett M lapok elkészítésével.
  • Az adóhatóság által nyújtott kiegészítő adatletöltési szolgáltatások a Taxatronnal szintén kiaknázhatók.
  • Nem kell önellenőrzési pótlékot fizetnie annak az adózónak, aki az M2M bevallási módot választja, ha a hibákat a beadást követő 15 napon belül önellenőrzési eljárásban orvosolja.
  • Az M2M áfabevallást választó, megbízható minősítésű adózók 15 napig nem kaphatnak adóellenőrzést, ami lehetőséget biztosít számukra, hogy kockázatmentesen és zavartalanul végezhessenek önellenőrzést.

 

Ez a jövő adóbevallási formája
Azon felül, hogy a cégek számára az eÁFA segítségével gyorsabbá, biztonságosabbá és pontosabbá válik az áfabevallás folyamata, a fejlesztés egyik jelentőségét az adja, hogy várhatóan néhány éven belül valamennyi céges adónemet, vagyis többek között a társasági adót vagy a helyi iparűzési adót is ezen a módon lehet vagy kell majd bevallani. A rendszer működése az OECD által kialakított SAF-T (Standard Audit File for Tax, azaz adózási célú egységes auditállomány) szabványra épül, amely az adózással összefüggő, digitalizált könyvelési adatok leírására, átadására kidolgozott, xml-adatformátumú adatszolgáltatást írja le. Az eÁFA ennek a modern, Európa több országában évek óta bevezetett adóbevallási technológiának az első hazai alkalmazása.
 
A Taxatron egy olyan eszköz, amelynek segítségével az adózók már most kihasználhatják az új rendszer által nyújtott előnyöket.
 
Adótanácsadói támogatás
Az M2M eÁFA-rendszerre történő átállás összetett feladat. Az új áfabevallási (eÁFA bevallás) formát első körben az adott cég ERP rendszerének egyedi sajátosságaival kell összhangba hozni, a bevalláshoz szükséges adatforrásokat részletesen fel kell mérni, a kapcsolódó adatáramlási folyamatokat ki kell dolgozni vagy át kell alakítani, valamint meg kell feleltetni a vállalati és a standard adókódokat, ami adótanácsadói támogatás nélkül nem végezhető el. A Taxatron sikeres implementálásához ennek megfelelően időre és átfogó tesztekre van szükség.
 
Amennyiben az M2M (gép-gép) eÁfa működésével és a Taxatron implementációjával kapcsolatban kérdése van, az Andersen adótanácsadói állnak rendelkezésére.
 
További részletek:

taxatron.hu

Bővebben

Tőzsdemúzeum a médiában

2024. február

Két hete indítottuk útjára és mutattuk be a hazai média számára új portálunkat, a Tőzsdemúzeumot. Büszkék vagyunk arra, hogy a kezdeményezésünk több jelentős sajtóorgánum érdeklődését is kivívta magának.

A sajtótájékoztatónkról többek közt beszámolt az MTI, az Economx.hu, a Telex.hu, és a Világgazdaság online is. Örömmel tettünk eleget a Jazzy Business Class meghívásának, valamint a Millásreggeli, és a Médiaworks Rádiós hírcentrum felkérésének is.

A kiemelt médiafigyelem számunkra azt üzeni, hogy hiánypótló projektünket érdemes volt elkezdeni, és érdemes lesz folytatni is.

Bővebben

Ramasoft úttörő kezdeményezése: A Tőzsdemúzeum gazdaságtörténeti portál ünnepélyes bemutatója a Festetics palotában

2024. január

A Ramasoft Adatszolgáltató és Informatikai Zrt. legújabb és egyben rendkívüli projektje, a Tőzsdemúzeum gazdaságtörténeti portál, 2024. január 18-án került bemutatásra a Festetics Palotában, a Tőzsdemúzeum konferenciájának keretében. Az esemény egybeesett a Pesti Áru- és Értéktőzsde megalakulásának 160. évfordulójával, és méltó módon tiszteleg a magyar gazdasági történelem előtt.

A Ramasoft, mely elismert a banki és tőzsdei szoftverfejlesztés területén, ezzel a kezdeményezéssel új területen mutatkozott be. A projektet dr. Radnai Márton, a cég alapító-tulajdonosa vezette, és három fázisban került megvalósításra. Az első szakaszban a tőzsdei árfolyam- és osztalékadatokat dolgozták fel, a másodikban az adatbázisok kerültek a portálra, a harmadikban pedig a legjelentősebb 100 tőzsdei vállalat és vezetőik történetét dolgozták fel.

A Tőzsdemúzeum portál nem csupán a tőzsdei vállalatok történetét és vezetőik életútját tárja fel, hanem a magyar részvények hozamait is elemzi. Az adatok szerint az 1864 és 1913 közötti időszakban a magyar részvények évente átlagosan 8,41 százalékos hozamot értek el, ami kiemelkedő a nemzetközi összehasonlításban.

Dr. Pelles Márton, a projekt kutatásvezetője kiemelte a különböző pénznemek használatának kihívásait a kereskedésben, és hogy a 100 vezető vállalat történetének kutatása még folyamatban van.

A Tőzsdemúzeum portál bepillantást nyújt a magyar gazdasági történelembe, és várhatóan nagy érdeklődésre számíthat mind a szakmai közösség, mind a nagyközönség körében. A Ramasoft büszke arra, hogy ezzel a projekttel hozzájárul a magyar gazdasági örökség megőrzéséhez és az új generációk gazdasági tudatosságának fejlesztéséhez.

További információkért kérjük, látogasson el a Tőzsdemúzeum oldalára.
Bővebben

Ramasoft az Andersen szakmai napján

2023. december
Büszkén jelentjük be, hogy a Ramasoft kiemelkedő szerepet játszott az Andersen Adótanácsadó Zrt. által megrendezett, történetének legnagyobb szakmai rendezvényén, amely a 2024. évi adóváltozásokra fókuszált. A rendezvényen való részvételünk lehetőséget teremtett arra, hogy közvetlenül megoszthassuk az innovatív megoldásainkat az érdeklődőkkel.
 
Az Andersen által felvázolt változások közül az eÁFA-rendszer bevezetése kiemelt figyelmet kap a Ramasoftnál. A rendezvény során nem csupán tájékozódtunk a változásokról, hanem bemutattuk azokat a fejlesztéseket és megoldásokat is, amelyekkel a Ramasoft elősegíti ügyfeleit az új kihívások kezelésében.
 
Az eseményen kiemelt előadónk, Radnai Márton, a Ramasoft Adatszolgáltató és Informatikai Zrt. vezérigazgatója, részletesen ismertette a Taxatron, a Ramasoft M2M eÁFA alkalmazásának működését a gyakorlatban. Ez a bemutató nem csupán egy szoftvert mutatott be, hanem azt is hangsúlyozta, hogy a Ramasoft a gyors és hatékony megoldások terén kínál értéket ügyfeleinek.
 
Ezen túlmenően, a rendezvény lehetőséget teremtett a szorosabb együttműködésre az Andersen vezető munkatársaival és más szakértő vendégekkel. A konstruktív párbeszédek révén a Ramasoft továbbra is elkötelezett a magas színvonalú szolgáltatások nyújtása és az ügyfelekkel való szoros együttműködés mellett, hogy segítse őket az adózási környezet változásaiban.
Bővebben

Új ügyfeleink

2023. július

A 2023-as év eddig rendkívül eredményesnek bizonyult a Ramasoft számára, hiszen sikerült szerződtetnie négy új ügyfelet.

A vállalat konszolidált ESEF jelentéseket állít össze a WINGHOLDING Zrt. és az OTP Nyrt. részére, míg az Amixa Holding Nyrt. és az Eprolius Ingatlan Nyrt. számára egyedi ESEF jelentéseket készít.

Ez az ügyfélbővülés új lehetőségeket teremt a Ramasoft számára, tovább erősítve a cég piaci pozícióját.

Bővebben

BOLDOG 25. SZÜLETÉSNAPOT RAMASOFT!

2022. december

Az idei év kiemelkedően fontos a Ramasoft számára, hiszen idén ünnepeli fennállásának huszonötödik évfordulóját.

Az eseményt egy gálavacsora keretein belül rendeztük meg november 22-én a Budapest Marriott Hotel*****-ben.

A jelen lévők között köszönthettük a jelenlegi és volt kollégákat, valamint a huszonöt évet végigkísérő partnereinket és ügyfeleinket is.

Dr. Radnai Márton vezérigazgató foglalta össze a cég történetének ezt a két és fél évtizedét, megemlítve a főbb mérföldköveket, kitérve a jövőbeli tervekre is.

Bővebben

Gratulálunk a nyertesnek!

2022. október
 
 
 Az Innovációs Piac és Karriernapi nyereményjátékunk nyereményét 2022.10.20-án adtuk át a nyertesnek.
 
Az Apple AirPods 2-t Dr. Radnai Márton adta át személyesen a RAMASOFT irodájában.
 
Ezúton is gratulálunk a nyertesnek!
 
 
Bővebben

BUDAPEST’S TECH JOBS FAIR 2022

2022. október
 
 
Örömmel jelentjük be, hogy a Ramasoft Zrt. részt vesz a Budapesti Tech Jobs Fair 2022 rendezvényen, amely november 03-án kerül megrendezésre az Óbudai Egyetem G épületében, Budapest Tavaszmező utca 14-18. szám alatt.
 
Az állásbörze célja, hogy hidat képezzen a digitális és technológiai iparágban dolgozó álláskeresők és a nyitott pozíciókkal rendelkező vállalatok között.
 
Amennyiben több információra van szükséged a rendezvénnyel kapcsolatban, látogass el ide.
Bővebben

INNOVÁCIÓS PIAC ÉS KARRIERNAP AZ ELTE TTK-N

2022. október

Látogass el Te is 2022. október 13-án az Innovációs Piac és Karriernapra

és nyerd meg értékes ajándékunkat, ami nem más, mint egy Apple Airpods 2, vagy egy Samsung Galaxy Buds 2! Ez a különleges nap személyes kapcsolatfelvételi lehetőséget teremt a hazai cégek és a diplomás álláskeresők között.

Cégünk új kollégákat keres junior tanácsadó/gyakornok és junior szoftverfejlesztő/gyakornok pozíciókra. Amennyiben Téged is érdekel nyitott pozícióink egyike és szereted a nyereményeket, nincs más dolgod, mint megkeresni a Ramasoft standját, kitölteni regisztrációs lapunkat és részt venni a játékban.

A nyeremény sorsolása 2022.október 13-i napot követő hetekben fog megtörténni.   

   

Bővebben