Hírek

Új ügyfeleink

2023. július

A 2023-as év eddig rendkívül eredményesnek bizonyult a Ramasoft számára, hiszen sikerült szerződtetnie négy új ügyfelet.

A vállalat konszolidált ESEF jelentéseket állít össze a WINGHOLDING Zrt. és az OTP Nyrt. részére, míg az Amixa Holding Nyrt. és az Eprolius Ingatlan Nyrt. számára egyedi ESEF jelentéseket készít.

Ez az ügyfélbővülés új lehetőségeket teremt a Ramasoft számára, tovább erősítve a cég piaci pozícióját.

Bővebben

BOLDOG 25. SZÜLETÉSNAPOT RAMASOFT!

2022. december

Az idei év kiemelkedően fontos a Ramasoft számára, hiszen idén ünnepeli fennállásának huszonötödik évfordulóját.

Az eseményt egy gálavacsora keretein belül rendeztük meg november 22-én a Budapest Marriott Hotel*****-ben.

A jelen lévők között köszönthettük a jelenlegi és volt kollégákat, valamint a huszonöt évet végigkísérő partnereinket és ügyfeleinket is.

Dr. Radnai Márton vezérigazgató foglalta össze a cég történetének ezt a két és fél évtizedét, megemlítve a főbb mérföldköveket, kitérve a jövőbeli tervekre is.

Bővebben

INNOVÁCIÓS PIAC ÉS KARRIERNAP AZ ELTE TTK-N

2022. október

Látogass el Te is 2022. október 13-án az Innovációs Piac és Karriernapra

és nyerd meg értékes ajándékunkat, ami nem más, mint egy Apple Airpods 2, vagy egy Samsung Galaxy Buds 2! Ez a különleges nap személyes kapcsolatfelvételi lehetőséget teremt a hazai cégek és a diplomás álláskeresők között.

Cégünk új kollégákat keres junior tanácsadó/gyakornok és junior szoftverfejlesztő/gyakornok pozíciókra. Amennyiben Téged is érdekel nyitott pozícióink egyike és szereted a nyereményeket, nincs más dolgod, mint megkeresni a Ramasoft standját, kitölteni regisztrációs lapunkat és részt venni a játékban.

A nyeremény sorsolása 2022.október 13-i napot követő hetekben fog megtörténni.   

   

Bővebben

BUDAPEST’S TECH JOBS FAIR 2022

2022. október
 
 
Örömmel jelentjük be, hogy a Ramasoft Zrt. részt vesz a Budapesti Tech Jobs Fair 2022 rendezvényen, amely november 03-án kerül megrendezésre az Óbudai Egyetem G épületében, Budapest Tavaszmező utca 14-18. szám alatt.
 
Az állásbörze célja, hogy hidat képezzen a digitális és technológiai iparágban dolgozó álláskeresők és a nyitott pozíciókkal rendelkező vállalatok között.
 
Amennyiben több információra van szükséged a rendezvénnyel kapcsolatban, látogass el ide.
Bővebben

Gratulálunk a nyertesnek!

2022. október
 
 
 Az Innovációs Piac és Karriernapi nyereményjátékunk nyereményét 2022.10.20-án adtuk át a nyertesnek.
 
Az Apple AirPods 2-t Dr. Radnai Márton adta át személyesen a RAMASOFT irodájában.
 
Ezúton is gratulálunk a nyertesnek!
 
 
Bővebben

Állásajánlat

2022. július

A Ramasoft Adatszolgáltató és Informatikai Zrt. a magyar bankinformatikai piac jelentős szereplője, fő profilja felhasználóbarát pénzügyi szoftverek készítése és forgalmazása.

Fő termékei a Varitron, amely a pénzügyi intézmények VAR alapú kockázatkezelését segíti, a Creditron Bázel III jelentéskészítési rendszer, valamint a Pozitron vagyonkezelési és privát banki front-office rendszer és az azt támogató Netfolio.hu portál. Emellett lengyel és francia XBRL alapú jelentéskészítést végző megoldásokat is forgalmaz.

Legjelentősebb ügyfelei az Erste csoport, a Takarékbank csoport és az OTP csoport.

Junior tanácsadót/gyakornokot

keresünk kockázatkezelési tanácsadó munkára

 

Feladatod lesz kollégáiddal együtt a Bázel III.-mal kapcsolatos angol és magyar nyelvű jogszabályok, szakmai anyagok figyelése, a fejlesztők és az ügyfelek számára összefoglalók készítése és szakmai kérdéseik megválaszolása, a Varitron és Creditron ügyfeleknek és fejlesztőknek nyújtott tanácsadás, fejlesztések specifikálása heti 20-40 órában.

 

Te vagy az ideális jelölt, ha:

  • Pénzügy, Biztosítás és pénzügyi matematika vagy azokkal egyenértékű mesterképzésben résztvevő vagy a Gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés osztatlan képzésben résztvevő hallgató, vagy pályakezdő vagy;
  • szereted az önálló, változatos munkát, emellett csapatban is szeretsz dolgozni;
  • erősséged a kreativitás és precízség, jó a kommunikációs készséged írásban és szóban egyaránt;
  • Excel és Word környezetben otthonosan mozogsz;
  • Középfokú angol nyelvtudással rendelkezel;
  • Visual Basic, Access (SQL) programozási készség előnyt jelent.

 

Amit kínálunk:

Jó munkahelyi légkör, versenyképes jövedelem, tanulási lehetőség, heti 1 nap home office.

 

Fényképes, angol és magyar nyelvű önéletrajzod kísérőlevéllel együtt
az alábbi címek valamelyikére várjuk
:

Ramasoft Zrt. 1074 Budapest, Dohány utca 12-14.
Tel./fax: 06 1/473-1219,
[email protected], http://www.ramasoft.hu

 

Bővebben

Szakmai nap beszámoló

2022. június

 

A már hagyományossá vált Ramasoft Szakmai Nap idén is megrendezésre került 2022.május 26-án.

Rendezvényünk idei helyszínéül a Párisi Udvar Hotel Budapest szolgált, ahol nagy örömünkre az online meetingeken kívül újra személyesen találkozhattunk Ügyfeleinkkel.  A félnapos rendezvény kiemelt célja a bázeli tőkekövetelmény számítással és felügyeleti jelentéskészítéssel kapcsolatos legújabb fejlemények bemutatása volt. Ennek keretében áttekintettük a tárgykörben érintett Ramasoft által fejlesztett (Varitron, Creditron) és forgalmazott rendszerek legújabb fejlesztéseit is.

A résztvevőknek lehetőségük volt jegyzetelni az előadások során. Környezetvédelmi szempontok miatt az elhangzott előadásokat online jutattuk el a résztvevőkhöz. A program reggel 9 óra után vette kezdetét. A szakmai rész után egy könnyed ebédre invitáltuk vendégeinket a Párisi Udvar Hotel exkluzív Passage Café & Brasserie éttermébe.

 

Az első előadásban Dr. Radnai Márton vezérigazgató bemutatta azokat a változásokat, amelyek a tőkeszámításban és jelentéskészítésben középtávon várhatók. A nyitó előadást egy kávészünet követte, mely után Bősz Péter folytatta az előadást. A bemutató alatt a hitelkockázati stressz tesztelés volt a téma, különös tekintettel a klímaváltozási szcenárióra.

 

Ezt követően Gáspár Dorottya a Ramasoft saját fejlesztésű Creditron rendszer HITREG moduljáról beszélt. Az előadás során többek között a bevezetési tapasztalatokról volt szó. A tartalmas előadások sorát Volf Fanni követte, aki a banki XBRL jelentéskészítési tapasztalatokat, leggyakoribb problémákat és megoldásokat mutatta be. A rendezvény szakami részét Keményfi Imre zárta a tőzsdei vállalatok ESEF jelentéskészítésének első tapasztalataival. Az egyhangúság elkerülése érdekében, az előadások között interaktív „játékkal” felmértük a résztvevők véleményét az adott témával kapcsolatban. A szakmai bemutatók során számos új lehetőséget szemléltettük, melyek a bankok és pénzügyi vállalatok hatékony működését szolgálják.

 

 

Köszönjük minden résztvevő megtisztelő jelenlétét, bízunk benne, hogy hasznosnak találták a Ramasoft Szakmai Napot és a jövőben is viszontláthatjuk őket hasonló rendezvényeinken!

 

Bővebben

HITREG adatszolgáltatás megvalósítása a Creditron rendszerben

2022. április

Creditron rendszerünkben egy új fejlesztés eredményeként lehetővé tesszük az MNB rendelettel előírt HITREG adatszolgáltatás teljesítését. A modul nagyszerűen alkalmazható a HITREG adatok előállítását célzó projekt során a fejlesztés, tesztelés és próbaüzem támogatására, a későbbiekben pedig az éles adatküldés minőségbiztosítására – az adatok ellenőrzésére és az adattisztítási feladatok ellátására.

Részletek a Credtiron HITREG modulról 

 

Bővebben

Újabb partneri kapcsolat

2020. október

Cégünk újabb partneri kapcsolattal bővült a francia Invoke személyében.

A 2020-as évben egy új kihívással kell szembenézniük a tőzsdei vállalatoknak az ESEF megfelelés témájában. A számos idei XBRL projektet követően úgy döntöttünk, hogy ezentúl nem csak a pénzügyi intézeteknek, de a tőzsdei vállalatoknak is segítséget nyújtunk jelentésük XBRL formátummá való átalakításában. A 2004/109/EU (ún. transzparencia) direktívában és a 2018/815/EU (ún. ESEF RTS) rendeletben előírt formátumú és tartalmú jelentések elkészítése egy komplex feladat, ezért kerestük meg a piac nagy tapasztalattal rendelkező szereplőjét, akinek megoldása mellett döntöttünk. Az Invoke szoftverének magyarországi elterjesztése érdekében a két cég együttműködésre lépett: a Ramasoft Adatszolgáltató és Informatikai Zrt. végzi a szoftver értékesítését Magyarországon, valamint magyar nyelvű bevezetési (oktatás, tanácsadás, paraméterezés) és támogatási (help desk) szolgáltatásokat nyújt hozzá.

Bővebben

XBRL átállás

2020. február

A 2020-as év erős kezdéssel indult a Ramasoft csapatának. A hazai pénzügyi szektor új kihívással találta magát szemben, ami nem más, mint az XBRL konverzió. Ahogy eddig is, törekszünk arra, hogy minden meglévő és leendő ügyfelünk számára megoldást tudjunk kínálni az ilyen és ehhez hasonló helyzetekben, így most is felkészülten várjuk a hozzánk forduló intézményeket. Számos ügyfelünk tette le a voksát mellettünk, így az idei év első felében arra koncentrálunk, hogy őket felkészítsük az EBA által elvárt XBRL formátumban való jelentéskészítésre és együtt sikeresen átálljunk az új követelmények szerinti riportolásra. 

Bővebben

Ön felkészült már a Bázel IV.-re?

2019. május

Örömmel osztjuk meg a hírt minden kedves érdeklődővel, hogy megjelent a Banki Tőkemegfelelési Kézikönyv második kötete. Az új kötet összefoglalja az elmúlt évek változásait és friss információkkal szolgál az aktuális bázeli szabályozásról. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, könyvünket megtalálja hamarosan a könyvesboltok polcain. További részleteket itt olvashat: http://www.ramasoft.hu/publikaciok

 
Bővebben

Career & Business Fesztivál

2019. április

Cégünk ismét képviselteti magát a Corvinus Egyetem által megrendezésre kerülő Career & Business Fesztiválon. A nyitott pozíciónk mellett itt kaphatsz információt a Banki tőkemegfelelési kézikönyv második kiadásának megjelenéséről is. Amennyiben szeretnél jelentkezni hozzánk vagy szeretnéd megnyerni az 5 darab könyv egyikét, akkor nincs más dolgod, mint ellátogatni standunkra a középső zsibongóban.

Bővebben